preskoči na sadržaj

Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja Rijeka

 > Erasmus+
vijesti

Iskustva sudjelovanja u Erasmus+ projektu

Autor: Anita Pešut, 30. 9. 2020. 14:50

Sudjelovanje u Erasmus+ je bilo izazovno i u logističkom i u izvedbenom smislu, no s druge strane, to nam je donijelo nebrojeno novih znanja i vještina. Danas se čini kao da je prošlo mnogo godina od odluke o sudjelovanju i prijavi. U onom trenutku kad smo saznali da je naš projekt prihvaćen, spoznali smo da će se naš rad u idućim mjesecima itekako mijenjati te da ćemo u tom procesu razvijati različite strategije za moderirane aktivnosti koje izlaze iz okvira nastave i prakse koju smo do tada provodili u našoj Školi.

COVID-19 i ubrzani povratak učenika sudionika u projektu iz Milana je donio nove izazove s kojima smo se morali naglo, ali hrabro suočiti. U prvom redu je to značilo i da planirane aktivnosti neće moći biti provedene na način na koji smo ih prvotno planirali. Morali smo prilagoditi redovnu nastavu online okruženju, a onda u to uklopiti i aktivnosti koje smo morali i mogli provesti u Rijeci, planirane po povratku iz Italije. 

Ono što nas čini ponosnima je činjenica da su učenici ostali motivirani za sudjelovanje u projektima (iako vrlo razočarani povratkom). Osim toga, projekt je obogatio naš školski život u pogledu širenja međusobne suradnje, usvajanja znanja koja izlaze iz ovira struka kojima se bavimo te svakako postojanje nade da ovo nije naš zadnji i jedini Erasmus+ projekt.

U nastavku možete vidjeti jedan dio onoga što su učenici radili i vidjeli dok su bili u Milanu: 

 

 [više]

Dnevnici rada učenika po tvrtkama Vijest ima dokument u privitku

Autor: Anita Pešut, 14. 7. 2020. 15:14

O tvrtkama detaljnije informacije možete vidjeti na njihovim mrežnim stranicama:

VECTOREALISM - www.vectorealism.com

 GRUPPO FASSINA - www.fassina.it

Euroimpact srl - www.euroimpact.it

Rv Srl - www.rvsrl.it .

a u prilogu možete vidjeti primjere učeničkih dnevnika rada po tvrtkama:

 [više]

Završne aktivnosti sudionika Erasmus+ projekta

Autor: Anita Pešut, 26. 6. 2020. 14:35

Jedna od predviđenih aktivnosti projekta je i informiranje školske i šire javnosti o iskustvima sudjelovanja u mobilnosti. Učenici su su po dolasku u školu zbog preuzimanja svjedodžbi, odvojili i vrijeme za izradu plakata u školskoj knjižnici koji će krasiti naš školski hol te na taj način svakom posjetiocu skrenuti pažnju na naš prvi Erasmus+ projekt. 

 

 [više]

Projektne aktivnosti

Autor: Anita Pešut, 22. 5. 2020. 14:20

Sudionici mobilnosti sretno su se vratili iz Milana 25. veljače 2020. u jutarnjim satima te im je određena samoizolacija u trajanju 14 dana. Svi učenici su zdravi i po isteku samoizolacije su prionuli školskim obavezama u online okruženju.

Povratak iz Milana je nažalost bio nešto što nismo mogli predvidjeti, no to nas nije spriječilo da nastavimo s projektnim aktivnostima u opsegu koji nam platforma Teams omogućava rad. 

Kao proizvod timskog rada učenika - sudionika mobilnosti nastala je prezentacija kojom su htjeli prenijeti svoja iskustva razrednim kolegama te ih na taj način motivirati za uključivanje u projekte. Prezentacija je prikazana u razrednim kanalima razreda 2.4, 2.2, 3.2 i 3.4, a pratili su je komentari i rasprava. 

U prilogu se nalazi prezentacija.

 [više]

Školski projekt ERASMUS+ PREKINUTA MOBILNOST

Autor: Senka Tomljanović Manestar, 26. 2. 2020. 12:59

Mobilnost učenika i nastavnika naše Škole, koja se odvija u sklopu Projekta Erasmus+, prekinuta je dana 25. veljače 2020.god. zbog novonastale situacije u Italiji, posebice okolici Milana, gdje su naši sudionici mobilnosti i boravili. Učenici i nastavnici vratili su se  u Rijeku i nalaze se u samoizolaciji u svojim domovima.

 

 [više]

Projekt ERASMUS+ ...prvi dani Vijest ima dokument u privitku

Autor: Senka Tomljanović Manestar, 20. 2. 2020. 11:19

Prvi radni dan, upoznavanje s obvezama i zadacima ...

Odlazak na stručnu praksu... metro... upoznavanje s tvrtkama i radnim mjestom...

Slobodno vrijeme... kava... kultura...

 [više]

Projekt ERASMUS+ Učenici krenuli na mobilnost Vijest ima dokument u privitku

Autor: Senka Tomljanović Manestar, 17. 2. 2020. 10:10

Stigao je dan polaska na mobilnost...

 

 [više]

Zadnji pripremni roditeljski sastanak za roditelje i učenike-sudionike Erasmus+ projekta Vijest ima dokument u privitku

Autor: Anita Pešut, 14. 2. 2020. 14:20

Održane zadnje pripreme za sudionike Erasmus + projekta "Širimo vidike, jačamo vještine"

 [više]

Jezične pripreme i pisanje CV-a

Autor: Anita Pešut, 30. 1. 2020. 14:00

Završili smo i posljednje sate jezične pripreme za naše sudionike Erasmus+ projekta "Širimo vidike, jačamo vještine". Svoje vještina pisanja na engleskom jeziku učenici su imali priliku tijekom dva sata dodatno uvježbati i prikazati  izrade CV-a na Europass platformi. Učenici su CV-e pohranili na računala u svoje datoteke, isprintali i priložili projektnoj dokumentaciji. 

 

 

 [više]

Radionice psihološke i kulturološke pripreme sudionika mobilnosti

Autor: Anita Pešut, 16. 1. 2020. 14:05

Školska knjižnica je 15.siječnja 2020. nakon velikog odmora u 10:45h ugostila 15 sudionika mobilnosti s temama iz područja psihologije: komunikacija, govor tijela i vještina samopredstavljanja. Stručna suradnica školska psihologinja Senka Tomljanović-Manestar je učenicima prikazala specifične komunikacijske situacije te je razgovarala s njima o reakcijama i pronalaženju dobrih komunikacijskih rješenja. 

Drugi dio radionice je vodila školska knjižničarka Anita Pešut koja je govorila o bogatoj milanskoj prošlosti i sadašnjosti. Školska knjižničarka Anita Pešut je govorila o veličini grada i značaju,  povijesnoj i kulturnoj baština, tradicionalnoj kuhinji, zakonima i komunikaciji u javnosti.

 

 [više]

Roditeljski sastanak

Autor: Anita Pešut, 16. 12. 2019. 19:00

U školskoj kinodvorani je održan planirani sastanak ravnatelja i projektnog tima s roditeljima učenika koji su odabrani za sudjelovanje u projektu. Projektni tim je informirao roditelje o planiranim aktivnostima, putovanju i  boravku u Milanu prema Evolvovim brošurama i planu boravka. Roditelji su mogli postaviti pitanja o pripremama i pojedinostima boravka u Milanu te eventualnim posjetima učenika tijekom vikenda. Tijekom sastanka je provjerena i valjanost učeničkih osobnih isprava kako ne bi bilo prepreka za prelazak preko granice zbog datuma i potrebe obnove valjanosti.  

 [više]

Poziv učenicima razreda 22 i 24 koji sudjeluju u projektu Erasmus+ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Emil Segulin, 29. 11. 2019. 22:57

 [više]

Konačna lista polaznika - projekt Erasmus+ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Emil Segulin, 8. 11. 2019. 12:31

U priloženom dokumentu je konačni popis polaznika za projekt Erasmus+.

Za uvid u natječajnu dokumentaciju, ostvarene bodove i moguće žalbe obratite se koordinatoru Projekta. Rok za uvid i žalbu je 8 dana od objave popis polaznika mobilnosti.

 [više]

Termini intervjua prijavljenih učenika za projekt ERASMUS+ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Emil Segulin, 21. 10. 2019. 11:21

 [više]

Školski projekt ERASMUS+ - važne obavijesti za učenike i roditelje! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Vladilo, 14. 6. 2019. 15:39

POZIV UČENICIMA ZA SUDJELOVANJE U ERASMUS+ projektu u šk. god. 2019. /2020.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Prijave za Projekt ERASMUS+

 PRIJAVE ZA SUDJELOVANJE U ERASMUS+ projektu

u šk. god. 2019. /2020.

Objavljujemo poziv učenicima 2. I 3. razreda Strojarske škole za prijavu sudjelovanja u našem novom Erasmus+ projektu

Projekt

„Širimo vidike, jačamo vještine“
2019-1-HR01-KA102-060437

Projekt „Širimo vidike, jačamo vještine“ obuhvaća mobilnost ukupno 15 učenika drugog i trećeg  razreda zanimanja automehaničar, automehatroničar i CNC operater u Italiju (Milano) u ukupnom trajanju od tri tjedna s ciljem unaprjeđenja stručnih znanja i vještina u području struke, kako bi po završetku srednjoškolskog obrazovanja poboljšali svoju konkurentnost na tržištu rada.

Stručnu praksu učenici će obavljati kod odabranih talijanskih poslodavaca u Milanu koji se bave navedenim strukama, kroz program kreiran u suradnji s projektnim partnerom – organizacijom EVOLVO s.r.l. iz Milana.

Mobilnost je predviđena u periodu od sredine siječnja do sredine veljače 2020. Mobilnost traje 21 dan tj. 15 radnih dana odnosno 120 radnih sati. Rad proveden na stručnom osposobljavanju u Italiji,  učenicima će se priznati kao stručna praksa.

Partnerska tvrtka Evolvo s.r.l. iskusna je u organizaciji i koordinaciji obrazovnih i strukovnih obrazovnih aktivnosti te su nam omogućili stručnu praksu u renomiranim tvrtkama VECTOREALISM (CNC) i FASSINA GROUP (automehaničari i automehatroničari), a sve u skladu s ECVET modelom u strukovnom osposobljavanju.

Osim pronalaska radnih mjesta za učeničku praksu, partner Evolvo organizira smještaj, prehranu te program za slobodno vrijeme učenika (obilazak znamenitosti, upoznavanje grada, kulturne aktivnosti). Podrška su učenicima i nastavnicima u svim aspektima za vrijeme boravka u Italiji.

Više o Projektu, provedbi izbora učenika sudionika mobilnosti i opisu mobilnosti možete čitati u objavi na web stranicama Škole od 6.6.2019.

Učenici, prijaviti se možete ispunjavanjem obrasca na školskom webu

1. Prijavni obrazac

Uz Prijavni obrazac učenici dostavljaju i:

2. Motivacijsko pismo

Upute o pisanju motivacijskog pisma možete dobiti kod školske knjižničarke.

3. Suglasnost roditelja/staratelja za sudjelovanje učenika u projektu.

Obrasce je potrebno elektronički ispuniti, ispisati, potpisati i predati u tajništvo. Rok za prijavu  je najkasnije do utorka, 11. listopada 2019.

Prijave koje ne budu sadržavale sve tražene dokumente, kao i prijave koje budu predane izvan roka, neće se uzeti u razmatranje.

Izbor kandidata vršit će povjerenstvo u sastavu: nastavnici stručnih predmeta, profesor engleskog jezika i stručni suradnik-knjižničar.

Pri izboru kandidata povjerenstvo će uzeti u obzir sljedeće kriterije:
- motiviranost (motivacijsko pismo i intervju)
- ocjene iz strukovnih predmeta
- zalaganje i rad na praktičnoj nastavi i strukovnim vježbama
- poznavanje engleskog jezika (komunikacijske kompetencije)
- vladanje učenika i redovito pohađanje nastave
- osvrt nastavnika praktične nastave i stručnih predmeta
 

 Napomena: 

Prijave učenika traju od 9. rujna do 11. listopada 2019.god.

Potrebnu dokumentaciju treba dostaviti u tajništvo Škole.

Za dodatna pitanja obratite se školskoj psihologinji (koordinatorici Projekta).

 

Priloženi dokumenti:
 Erasmus+-suglasnost_roditelja.docx (218.90 KB) 
 Prijavni_obrazac_Erasmus+_-_ucenici.docx (13.14 KB) 
 

 


RASPORED ZVONA

UJUTRO:
1.-2. sat   8:00 -   9:20
3.-4. sat   9:35 - 10:55
5.-6. sat 11:05 - 12:25
7. sat     12:35 - 13:15
8. sat     13:15 - 13:55

POPODNE:

1.-2. sat  14:00 - 15:20
3.-4. sat  15:35 - 16:55
5.-6. sat  17:05 - 18:25
7.-8. sat  18:35 - 19:55

 

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Oglasna ploča - knjižnica
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja Rijeka / Jože Vlahovića 10, HR-51000 Rijeka / www.ss-strojarskazaiiozanimanja-ri.skole.hr / ured@ss-strojarskazaiiozanimanja-ri.skole.hr
preskoči na navigaciju